Pyssligt värre

ritkaos

I dag har barnen varit på rejält pysselhumör så köket ser ut som ett kreativt kaos just nu. Det har ritats med kritor, klippts i papper och toarullar och kladdats med färg. Äldsta dottern har också gjort lövtryck av löv vi hittade i trädgården, ni vet när man lägger lövet under pappret och försiktigt ritar på pappret för att få fram lövkonturerna. Det var något hon hade lärt sig på dagis och ville visa. Hon hade även med sig ett gäng teckningar till hela familjen som hon delade ut efter maten. Man blir så rörd!

Jag tänkte kolla mer er om ni vet när barnen kan börja måla gipsfigurer? Jag har hittat en så fin gjutform på Panduro i form av en igelkott som jag tror barnen skulle gilla. Vi såg en igelkott på kvällspromenaden för några veckor sen och tjejerna var helt fascinerade av det underliga lilla djuret.

Ett tips till er som vill ha pysselinspiration är att kolla Panduros webbsida. De har samlat massor av pysselguider som man kan titta på. Många tipsen är anpassade för större barn och vuxna, men det finns även en del som fungerar för de små.

Någon dag framöver tänkte jag göra i ordning lite trolldeg som de kan sitta och kladda med. Kanske blir det någon liten figur som vi kan bränna! Jag tänkte att vi skulle försöka göra leksakskakor och bullar som de kan ha och leka med sen. De gillar ju att leka affär och cafe så jag och maken blir ofta serverade saft och kaka.

Ni har säkert sett sådana här kritor man kan rita på asfalt med? Jag är inte så förtjust i det av flera anledningar. Men så hittade jag den här bilden och jag måste säga att gatubrunnarna skulle vara mycket finare med lite färg!

Avloppsbrunn målad

Billån och bankmöte

Under dagen har vi också varit på banken på möte angående billån. Vi fick ett erbjudande om en helt okej ränta men vi känner oss fortfarande lite osäkra på om vi ska ta billån eller låna på huset i stället. Boräntan är ju betydligt lägre. Men det är väl inte direkt bråttom att bestämma något, vi har ju inte ens lyckats bestämma vilken bil vi vill köpa! Jag ska titta närmre på räntorna för privatlån också för att se om det går att få ett ännu bättre avtal än för billån. Chansen är säkert minimal, men jag vill ändå kolla. Ska ta sidan alltomprivatlan.se till hjälp tänkte jag.

Pratade med en god vän som introducerade idén med privatleasing så vi ska väl försöka räkna på det alternativet också. Fördelen är ju att man inte behöver tänka på att extrakostnader kan tillkomma utan det är bara att tuta och köra som jag förstått det. Men hon sa också att det finns en del saker att se upp med, bland annat det här med att man inte kan säga upp leasingen hur som helst vilket jag tycker låter problematiskt. Jag vill ju kunna sälja/lämna tillbaka bilen när jag vill. Behoven kan ju ändras, likaså de ekonomiska förutsättningarna. Då känns det jobbigt att vara uppbunden på ett avtal som kostar flera tusen i månaden i flera år. Men som sagt, vi får räkna på det och väga för- och nackdelar mot varandra.

Vi får också kolla hur leasingvillkoren ser ut hos både Volvo och Opel som är de märken vi är mest intresserade av i nuläget. Det kan ju vara så att ena märket har bättre villkor än det andra och då kanske privatleasing blir mer intressant. Som vanligt får ni läsare gärna komma med råd och erfarenheter som kan vara till hjälp! Att köpa bil är nämligen inte helt enkelt och det är ju inte lite pengar det handla om heller.

Hittade den här sidan hos SBAB där man kan ansöka om privatlån direkt över nätet. Väldigt smidigt måste jag säga. Tror vi kommer göra något sånt om vi bestämmer oss för att ta ett billån eller privatlån så att vi slipper gå till banken.

Nej, kära läsare. Nu är det dags för mig att ta hand om röran i köket och sen sätta mig en stund i soffan med maken innan det är dags att sova. Vi håller på och tittar på en gammal serie vi hittade på Netflix, Californication heter den. Den finns tydligen i sju säsonger och vi är bara inne på säsong 1 än så länge så det har alla möjligheter att bli ett evighetsprojekt att se klart hela serien!

 

Ha en bra kväll!