Skada, plåster och shopping

plåster

Det har varit en riktig otursdag i dag. Först hade jag sönder en blomkruka och fick städa upp jord som stänkt iväg lite här och var i samband med smällen. Sen ramlade lilltjejen ute i trädgården och skrapade upp knät. Det var inget allvarligt skrapsår men det gör ju ont ändå. Som tur var hade jag några olika plåstervarianter hemma så hon själv kunde välja vilket plåster hon ville ha. Under tiden hon valde hann tankarna skingras lite från det onda och snart var hon på bättre humör.

Det finns många fina barnplåster att köpa. Bamse är ju en klassiker och dem säljer Salvequick. Salvequick säljer även plåster med disneymotiv, mumintrollen och någon typ av rymdplåster i metallicskimmer. Hos Blå elefant kan man beställa ännu fler olika varianter. Bland annat med Emil-motiv och goseplåster. Goseplåstren har en mjuk ovansida och ser ut som ett litet platt gosedjur.

Innan alla olyckor så var dagen dock ganska bra. Allt funkade bra på jobbet och på hemvägen åkte jag och handlade med barnen. Båda behövde nya skor så vi tog en sväng förbi köpcentret för att se vad som fanns. Vi hittade varsitt par och barnen var nöjda och glada. Såg ett par jättesöta gummistövlar, leopardprickiga med rosa snörning där bak och ett rådjur som tittade på en med sina rådjursögon från stövelns sida. Köpte dem inte men det var svårt att stå emot!

Det var en hel del färgglatt på barnavdelningen. Det var kul. Barnen gillade det såklart. Ju mer färg desto bättre tycks de resonera medan jag själv mest tänker ”oj, hur matchar man det här med kläderna?”.

Shoppingturen var dock snabbt överstökad och väl hemma så utbröt kaoset med blomkrukan och lilltjejens fall. Nu hoppas jag att dagens prövningar är över och att kvällen blir lugn.

Jag fick en fråga i dag av en vän som läst bloggen och undrade varför jag inte gillar asfaltskritor. Det kanske är fler av er som undrar så här kommer en liten förklaring:

För det första så har jag egentligen inget emot asfaltskritor så länge man ritar på asfalten eller stengångarna på sin egen egendom. Problemet blir när man ritar på allmänna gator eftersom jag inte tycker att barnen ska leka på gatorna. Jag tycker också att man kan ta hänsyn till grannarna som kanske inte tycker det är så kul att gatan förvandlas till ett gigantiskt ritblock. Men har man en egen garageuppfart och liknande som barnen ritar på så är det ju helt okej så länge de inte riskerar att skadas av något fordon. Säkerhet är prio 1!

Nu måste jag sluta! Har en stek i ugnen som jag måste ösa och så har jag lite räkningar som jag måste betala. Sen blir det Californication (Tv-serie för er som inte vet).

Vi hörs!